| 2Marky: якщо дійсно є бажання створити карту Борислава на базі Google Maps, можу допомогти. я вже рік у вільний час "трахаюсь" з інтерактивною мапою Дрогобицької агломераці - http://nadoloni.com (на разі завекторено лише Дрогобич і Трускавець - при чому багів ще уйма) обєктивно 99.9% роботи - це сама карта, а не якісь там розумні слова типу HTML, JavaScript... якщо вже мова йде про технології, то у мене використана загальносвітова практика: вектори зберігаються у PostGIS, з БД мозаїка рендериться за допомогою Mapnik, інтерактив реалізований на Flash, серверні скріпти - php. тобто, необхідність вчити вищеперелічені технології відпадає. основна проблема завекторити карту. так як я живу у Львові, веріфікація гугловських знімків 2006-ого року випуску - велика проблема. крім того, враховуючи, що Борислав і Дрогобич (фактично великі села) представлені в основній своїй масі маленькими будиночками + сараями і мають хаотичний характер забудови - похибка при векторизації супутникових знімків доволі велика. в будь-якому випадку треба затратити багато ресурсів та часу на перевірку в польових умовах. 2. з 2006-ого року коли була зроблена фотозйомка регіона, контури багатьох будинків змінили свій вигляд (добудови, зноси, новобудови) 3. так як в міських радах сидять не особо розумні люди, більш-менш прийнятні плани міст відсутні в природі. не кажучі вже про те, що існує маса будинків з однаковими номерами, деякі вулиці проставлені в дуже дивний манер і при цьому всьому хаосі, ці спеціалісти продовжують переіменовувати (вставляти нові) вулиці (радує, що таких вулиць у Дрогобичі наприклад всього 2) загалом, якщо всі ці проблеми не лякають і є бажання щось зробити - буду радий співпраці
Повідомлення відредагував OZ - Вівторок, 20.04.2010, 11:44 |